Pečené kančí maso s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
1 palička česnek
0.5 l červené víno
1 hrst čerstvý tymián
1 hrst čerstvý rozmarýn
4 porce maso z divočáka
1 sklenice drcená rajčata
podle chuti
sůl
bobkový list
nové koření
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu. Na tu budeme potřebovat drcená rajčata, nakrájený česnek, nasekané bylinky, bobkový list, nové koření a pepř. Do této marinády vložíme kančí maso a necháme odležet pár hodin, lépe pak přes noc.

  2. Do pekáče dáme maso i s marinádou, přilijeme víno tak, aby maso bylo téměř ponořené, a osolíme. Kančí maso posypeme nadrobno nakrájenou slaninou.

  3. Kančí maso s bylinkami pečeme v silně vyhřáté troubě 1,5 - 2 hodiny (podle velikosti a kvality masa). Podle potřeby podléváme červeným vínem.

  4. Pečené kančí maso s bylinkami podáváme s pečenými brambory jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!