Pečené kuře v troubě s příchutí číny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hrnků olej
1 hrnek voda
1 ks kuře
1 ks pórek
1 balíček koření na čínu
0 ks sójová omáčka
1 konzerva sterilované žampiony
1 balíček mražená zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Někdo rád peče celé kuře, někdo jen stehýnka, křídla, nebo paličky. K tomuto receptu můžete použít jakékoliv kusy kuřete.

  2. Kuře očistíme, omyjeme a vložíme do větší mísy. Zalijeme ho olejem, sójovou omáčkou a zasypeme kořením na čínu. Necháte uležet a zatím si připravíme zeleninu, kterou postupně přihazujeme ke kuřeti.

  3. Pórek si nakrájíme na půl kolečka, dobře propláchneme a vhodíme do mísy. Dále přidáme houby.Můžou být z konzervy, nebo očištěné čerstvé žampiony. Nakonec přidáme sáček mražené zeleniny. Zeleninu dáváme podle chuti. Dávám mrkev, hrách, kukuřici, ale můžete použít i zeleninu na čínu. Směs nepromícháváme.

  4. Tak jak to je, nepromícháváme, dáme kuře odležet do lednice. Můžeme dát odležet od večera do doby, kdy začneme kuře péct. Nebo můžeme ráno kuře naložit a za 2 - 3 hodiny dát péct. Pokud necháme kuře odležet v lednici do druhého dne, tak alespoň jednou směs po pár hodinách promícháme.

  5. Připravíme si pekáč, plech či pečící mísu a na dno dáme všechnu zeleninu včetně sosu, který tam během odležení přibyl. Na to položíme kuře či kuřecí díly. Zalijeme hrnkem vody a dáme péct do trouby, jak jste zvyklí. Průběžně vodu přidáváme. Během pečení kuře přeléváme výpekem a podle potřeby doléváme vodu.

  6. Po dopečení rozdělíme kuře na porce, které potřebujeme. Většinou je z kuřete 4 - 6 porcí. Pečené kuře v troubě s příchutí číny na talíři zasypeme zeleninou z pekáče a zalijeme výpekem. Kuře podáváme s rýží, hranolky, brambory nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!