Pečené maso na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 špetky sůl
75 g máslo
200 ml smetana
70 g houby
1 kostka masox
0 lžiček mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
800 g vepřová plec

Postup přípravy receptu

  1. Maso naložíme nejlépe 1 den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané marinády). Maso vložíme do pekáče, přidáme kousek másla a lehce podlijeme. Vepřové maso dáme péct při 220 °C nejméně na 1,5 hodiny. Následně podléváme dle potřeby.

  2. Během toho si nakrájíme cibuli a dáme smažit na másle. Přidáme na plátky nakrájené houby (nejlépe čerstvé či mražené). Poté, co obojí zezlátne, zalijeme šlehačkou (případně smetanou na vaření), přidáme rozpuštěný masox a trochu pepře. Přivedeme k varu a postupně přes sítko (při současném míchání) přidáme hladkou mouku. Poté vaříme za občasného míchání na mírném ohni.

  3. Upečené maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky. Velmi důležitá je šťáva z výpeku, kterou rovněž nalijeme do omáčky, poté chvíli vaříme společně. Dosolíme, dopepříme.

  4. Pečené maso na houbách podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!