Pečené masové šišky s červenou řepou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
4 stroužky česnek
olej
sůl
máslo
1 ks cibule
2 ks mrkev
bazalka
mletý barevný pepř
mletý černý pepř
600 g vepřová krkovice bez kosti
2 ks vakuovaná červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici očistíme, umeleme, osolíme a opepříme. Připravíme si mrkvovou směs. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo. Na rozehřátém másle s olejem necháme zesklovatět cibulku s česnekem. Pak vmícháme mrkev, špetku cukru, soli a pepře a vše restujeme, dokud nebude mrkev měkká (nikoliv však rozvařená). Červenou řepu nastrouháme nahrubo a šťávu vymačkáme

  2. V míse promícháme mleté maso s řepou a orestovanou mrkví. Hustou masovou směs dochutíme barevným pepřem a bazalkou a ihned zpracujeme mokrýma rukama do tvaru "šišek " o velikosti karbanátku. Šišky klademe na hlubší plech vyložený pečícím papírem, každou potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 15 - 20 minut. V polovině pečení maso otočíme. Hotové šišky po vyndání z trouby zakryjeme a necháme ještě 5 - 8 minut odpočinout

  3. Pečené masové šišky podáváme teplé se zeleninou a bramborem jako hlavní chod. Chutnají i za studena s bazalkovo - česnekovým dipem jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!