Pečené plněné žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks žampiony
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
olej na smažení
náplň
5 dkg strouhanka
2-3 ks cibule
10 dkg uzenina
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony důkladně opláchneme, očistíme a vykrojíme nohy. Klobouky krátce povaříme v mírně osolené vodě. Připravíme si náplň. Nohy žampionů a středně velké cibule nakrájíme nadrobno. Petržel nebo pažitku nasekáme také nadrobno a uzeninu nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Cibuli osmažíme na oleji dorůžova, přidáme nakrájené nohy žampionů, uzeninu a petržel nebo pažitku. Dochutíme solí, pepřem a posypeme strouhankou. Vše smícháme a směsí naplníme klobouky žampionů.

  3. Na plech nalijeme olej, žampiony na něj naskládáme směsí nahoru a na každý navrch položíme kousíček másla. Žampiony vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.

  4. Plněné žampiony podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!