Pečené rohlíky z domácí pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 20 g olej 2 lžičky sůl 260 ml voda 0 kostek droždí 1 lžíce med 150 g hladká mouka 350 g polohrubá mouka
Postup Pečené rohlíky z domácí pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
Na dno domácí pekárny dáme tekuté složky (olej, voda, med) a do nich přidáme sůl. Nikdy nedáváme sůl do sypkých ingrediencí. Potom přidáme suché ingredience (polohrubá mouka, hladká mouka) a navrch nadrobíme půl kostky droždí.
U pekárny zvolíme program těsto a necháme zpracovat. Pokud nemáme domácí pekárnu, hněteme ručně v míse a potom necháme těsto vykynout. Z těsta po vykynutí vyválíme silnější plát asi 1 - 1,5 cm silný, rozkrojíme ho na trojúhelníkové díly jako při krájení pizzy.
Potom smotáme trojúhelníky od širší strany směrem ke špičce a vytvarujeme na pěkné pravidelné rohlíky. Podle chuti můžeme rohlíky posypat hrubozrnnou solí, mákem nebo kmínem. Případně můžeme dovnitř zamotat párek či jiné ingredience podle fantazie.
Rohlíky pečeme dozlatova asi 20 minut při 180 °C (nepoužíváme horkovzduch).
Domácí pečené rohlíky podáváme jako chutné křupavé pečivo k různým pokrmům podle chuti.