Pečené rybí filé po švédsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 40 g slanina sůl 100 g cibule 100 g jablko 1 ks citron mletý pepř 500 g rybí filé
Postup Pečené rybí filé po švédsku
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky. Jablko a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
Do pekáčku nebo hrnce vhodného do trouby vsypeme slaninu a restujeme, až pustí tuk. Na slaninu vložíme porce rybího filé, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení filé několikrát obrátíme. Asi po 10 minutách filé vyjmeme a uložíme na teplé místo
Jablko a cibuli vložíme do rybího výpeku a lehce osmažíme
Porce upravujeme na talíře tak, že filé obložíme jablky, cibulí a osmaženou slaninou. Pečené rybí filé po švédsku ihned podáváme.