Pečený celer se sýrem a šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks celer
1-2 dl smetana ke šlehání
10 dkg tvrdý sýr
podle chuti
sůl
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme a nakrájíme na plátky 8 - 10 mm silné. Syrový celer naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Celer je možné předvařit cca 3 - 5 minut v osolené a citronem okyselené vodě, čímž se zkrátí doba pečení.

  2. Plátky celeru osolíme, okořeníme grilovacím kořením a polijeme smetanou ke šlehání. Vložíme do trouby předehřáté na cca 200 °C. Když je celer měkký, posypeme ho nastrouhaným sýrem a dopečeme.

  3. Pečený celer se sýrem a šlehačkou podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!