Pečený mořský jazyk recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
tymián
1 ks citron
1 ks šalotka
meduňka
2 snítky meduňka
pepř
2 lžíce olivový olej extra virgin
4 ks fileta z mořského jazyka
2 snítky citronový tymián

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku nakrájíme nadrobno. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Česnek nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a odložíme

  3. Plátky ryby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy nebo pekáče a posypeme šalotkou. Navrch rozmístíme plátky česneku a snítky bylinek. Podle chuti osolíme a opepříme. Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem a nalijeme na rybu

  4. Rybu pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Maso musí být křehké. Posypeme je nastrouhanou citronovou kůrou, rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme snítkami citronového tymiánu a meduňky a ihned podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!