Pečený salám v chlebu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
- - tuk
400 g mouka hladká
- - kapary
100 g mouka žitná
1 balíček droždí sušené
300 g salám točený česnekový
- - bylinky provenskálské

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme mouku, droždí, cukr, sůl a přidáme čtvrt litru vlažné vody. Uhněteme těsto a necháme ho vykynout, po vykynutí ho znovu propracujeme, až se přestane lepit. Na poloučené desce vyválíme plát asi o 10 cm větší než je průměr salámu. Troubu rozpálíme, salám omyjeme horkou vodou a otřeme, vložíme ho doprostřed těsta, rozložíme na něj posekané kapary a bylinky. Okraje těsta postupně přeložíme přes salám, těsto k salámu přitiskneme a uprostřed stlačíme. Chleba potřeme slanou vodou a posypeme moukou. Chleba necháme na plechu ještě tak 30 minut kynout a potom ho asi hodinu a něco necháme péci na 200 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!