Pečený vepřový hřbet s bramborovým pyré recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g sladké brambory 1 kelímek smetana 33% 750 g vepřový hřbet podle chuti sůl kardamon mletý pepř římský kmín mletý koriandr třtinový cukr podle potřeby zelenina zeleninový vývar
Postup Pečený vepřový hřbet s bramborovým pyré recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si pyré ze sladkých brambor. Omyté a neoloupané brambory rozkrojíme napůl a vložíme do pekáčku. Pečeme s trochou římského kmínu doměkka. Poté vydlabeme lžící a dáme do hrnce. Podlijeme trochou zeleninového vývaru a smetany. Provaříme, dochutíme solí a pepřem. Ochucené brambory rozmixujeme na pyré.
Vepřový hřbet nakrájíme na čtyři stejné kousky. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 140 °C zhruba 8 minut. Poté necháme vepřový hřbet odležet.
Pečený vepřový hřbet podáváme s připraveným bramborovým pyré jako hlavní chod.