Pečený vepřový hřbet s bramborovým pyré recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g sladké brambory
1 kelímek smetana 33%
750 g vepřový hřbet
podle chuti
sůl
kardamon
mletý pepř
římský kmín
mletý koriandr
třtinový cukr
podle potřeby
zelenina
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pyré ze sladkých brambor. Omyté a neoloupané brambory rozkrojíme napůl a vložíme do pekáčku. Pečeme s trochou římského kmínu doměkka. Poté vydlabeme lžící a dáme do hrnce. Podlijeme trochou zeleninového vývaru a smetany. Provaříme, dochutíme solí a pepřem. Ochucené brambory rozmixujeme na pyré.

  2. Vepřový hřbet nakrájíme na čtyři stejné kousky. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 140 °C zhruba 8 minut. Poté necháme vepřový hřbet odležet.

  3. Pečený vepřový hřbet podáváme s připraveným bramborovým pyré jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!