Pečený vepřový jazyk na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
60 g máslo
2 ks vepřový jazyk
150 g kořenová zelenina
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté jazyky uvaříme s pepřem a očištěnou kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel) v osolené vodě, vaříme asi hodinu doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Vařené jazyky vyjmeme, krátce zchladíme ve studené vodě a ještě teplé sloupneme, očistíme a necháme vychladnout. Z každého jazyka podélně nařežeme 4 plátky a na rozehřátém másle s kmínem a utřeným česnekem po obou stranách podusíme.

  3. Pečený vepřový jazyk na česneku podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!