Pelmeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
5 stroužků česnek
1 kg mleté maso
mletý černý pepř
těsto
sůl
2 ks vejce
2 dl voda
1 kg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těsto. Hladkou mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, špetku soli a vodu. Vše zapracujeme do těsta, z kterého válíme placky asi 2 - 3 mm silné. Z nich poté vykrajujeme kolečka.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme jej k mletému masu a podle chuti jej osolíme a opepříme. Masovou hmotu důkladně propracujeme a na vykrájená kolečka těsta klademe malé hromádky.

  3. Pelmeně s masem po okrajích důkladně utěsníme. Pelmeně vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.

  4. Hotové pelmeně můžeme podávat jen s máslem, nebo se zelím či s tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!