Penne se sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 balíček penne
200 g kuřecí prsa
omáčka
3 lžíce olej
50 g máslo
250 ml mléko
bazalka
40 g parmazán
50 g hladká mouka
mletý bílý pepř
zelená petrželka
500 ml smetana na vaření
50 g tavený smetanový sýr
100 g sýr Fourme D*Ambert Cantorel
100 g sýr Burlander

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kuřecí prsní řízky, které očistíme a nakrájíme na slabé proužky. Nesolené kuřecí nudličky orestujeme na troše oleje. Když je maso hotové, přecedíme jej, abychom se zbavili přebytečného tuku a maso odložíme stranou.

  2. Ve vroucí osolené vodě si uvaříme těstoviny penne. Parmazán nastrouháme.

  3. Ve vyšším kastrolku si rozpustíme máslo (ve velikosti polévkové lžíce) a zaprášíme hladkou moukou. Vysmahneme hladkou jíšku. Je důležité, aby se nepřipálila. Jíšku rozředíme mlékem a necháme provařit na mírném ohni. Pak vlijeme smetanu na vaření. Přidáme parmazán a po rozpuštění přidáme Fourme D*Ambert Cantorel, potom sýr Burlander a nakonec tavený sýr. Omáčku necháme provařit, dokud se všechny sýry nespojí. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme mléko. Pokud je řídká, přidáme tavený sýr. Nakonec přimícháme zelenou petrželku a bazalku. Podle chuti sýrovou omáčku osolíme, mírně opepříme a vložíme orestované maso.

  4. Uvařené penne ihned podáváme s horkou sýrovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!