Pěnový dezert s malinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
100 ml mléko
2 ks bílek
250 g maliny
250 g zakysaná smetana
1 balíček dortové želé
na ozdobu
maliny
1 balíček čokoládová poleva
podle chuti
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu nasypeme do kastrůlku, zalijeme mlékem nebo smetanou a necháme nabobtnat. Zakysanou smetanu nejprve necháme ohřát na pokojovou teplotu. Maliny potom rozmixujeme s citronovou šťávou, cukrem a zakysanou smetanou. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  2. Želatinu opatrně rozpustíme na mírném ohni nebo ve vodní lázni, teplota by neměla přesáhnout 70 °C. Nalijeme ji do mísy, zalijeme malinovou směsí a vmícháme sníh z bílků.

  3. Krém rozdělíme do formiček na muffiny, nejlépe teflonových. Použít můžeme i plastové kelímky, které předem lehce vytřeme olejem. Pěnový dezert dáme do chladu ztuhnout, pak vyklopíme, pokropíme čokoládovou polevou a ozdobíme malinami.

  4. Pěnový dezert s malinami podáváme jako lahodný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!