Pepřové ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g cibule
0.5 ks citron
3 ks hřebíček
2 listy bobkový list
10 kuliček nové koření
500 g hovězí maso
tuk na smažení
2-3 lžíce tmavá jíška
podle chuti
cukr
sůl
mletý bílý pepř
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Citron důkladně odrhneme, nebo použijeme chemicky neošetřený, rozkrojíme na čtvrtky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.

  2. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme kousky masa a prudce opečeme. Pak zalijeme 500 ml vody, přidáme sůl, pepře, koření, kousky citronu a pod pokličkou dusíme doměkka.

  3. Potom odstraníme koření, citron, zahustíme jíškou a povaříme. Podle potřeby ochutíme cukrem, solí a pepřem.

  4. Pepřové ragú servírujeme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!