Perníčky pro každou příležitost recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 140 g cukr 1 špetka sůl 2 ks vejce 50 g máslo 1 lžíce rum 2 lžíce med 400 g hladká mouka 1 špetka jedlá soda 2 lžičky perníkové koření poleva 1 ks bílek cukr moučka
Postup Perníčky pro každou příležitost recept
Postup přípravy receptu
-
V míse nebo v robotu rozšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme všechny ostatní suroviny (máslo, rum, med, perníkové koření, jedlou sodu, špetku soli) a nakonec pomalu vmícháme hladkou mouku. Těsto na perníčky necháme nejlépe 24 hodin uležet v lednici.
Poté těsto rozválíme a vykrájíme požadované tvary. Recept vychází na cca 3 plechy. Perníčky pečeme asi 15 minut v troubě na 180 °C.
Perníčky necháme pořádně vychladnout (nejlépe přes noc) a namícháme polevu. Našleháme bílek, vmícháme cukr moučka, popřípadě barvivo. Polevou nazdobíme vychlazené perníčky a necháme ztuhnout.
Perníčky pro každou příležitost podáváme na sváteční stůl.