Perník s citronovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 lžic olej
2 ks vejce
rozinky
2 lžíce med
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
vlašské ořechy
1 balíček kypřící prášek do perníku
0 l teplé mléko
poleva
1 ks citron
200 g cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V teplém mléce rozpustíme olej a med. Po zchladnutí tekutiny na pokojovou teplotu rozmícháme v mléce vejce, vlašské oříšky a rozinky.

  2. V míse smícháme mouku, cukr, vanilínový cukr a kypřící prášek do perníku. Ze směsi spolu s připravenou směsí mléka s přísadami připravíme těsto.

  3. Perník pečeme v tukem vymaštěném a moukou vysypaném pekáči při 150 - 160 °C po dobu 40 - 50 minut.

  4. Polevu si během pečení perníku připravíme z čerstvě vymačkané citronové šťávy. Šťávu z citronu vyšleháme s cukrem. Citronovou polevou polijeme vršek perníku a necháme zatuhnout.

  5. Perník s citronovou polevou podáváme kdykoli je chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!