Perník s jablky a čokoládovou polevou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 ml olej 2 ks vejce 1 lžíce rum 1 lžička skořice 2 lžíce mléko 200 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 1 balíček prášek do perníku 1 balíček kypřící prášek do pečiva 2 lžíce kakao (není nutné) 800 g kyselejší jablko na ozdobu šlehačka 1 kelímek čokoládová poleva podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Perník s jablky a čokoládovou polevou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme jablka, vybereme kyselejší odrůdu. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Do mísy dáme mouku, cukr krupici, prášek do perníku a kypřící prášek
přidáme nastrouhaná kyselejší jablka, olej, vejce, vanilkový cukr, skořici, kakao, trochu rumu a mléka. Důkladně promícháme.
Dobře vymíchané těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Plech můžeme vysypat i kokosem.
V rozehřáté troubě perník s jablky upečeme.
Po upečení polijeme vychladlý perník čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Před podáváním ozdobíme perník s jablky a čokoládovou polevou třeba šlehačkou.