Perník s jablky a čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml olej
2 ks vejce
1 lžíce rum
1 lžička skořice
2 lžíce mléko
200 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
1 balíček prášek do perníku
1 balíček kypřící prášek do pečiva
2 lžíce kakao (není nutné)
800 g kyselejší jablko
na ozdobu
šlehačka
1 kelímek čokoládová poleva
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme jablka, vybereme kyselejší odrůdu. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Do mísy dáme mouku, cukr krupici, prášek do perníku a kypřící prášek

  3. přidáme nastrouhaná kyselejší jablka, olej, vejce, vanilkový cukr, skořici, kakao, trochu rumu a mléka. Důkladně promícháme.

  4. Dobře vymíchané těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

  5. Plech můžeme vysypat i kokosem.

  6. V rozehřáté troubě perník s jablky upečeme.

  7. Po upečení polijeme vychladlý perník čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Před podáváním ozdobíme perník s jablky a čokoládovou polevou třeba šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!