Perník s tvarohovými kopečky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 50 g máslo 150 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 150 g cukr moučka 500 g hladká mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 1 balíček měkký tvaroh sušená pomerančová kůra sušená pomerančová kůra 2 - 3 lžíce třtinový cukr 2 lžíce perníkové koření 1 lžička perníkové koření sušená citronová kůra
Postup Perník s tvarohovými kopečky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto. Ve vodní lázni prohřejeme máslo společně s moučkovým cukrem a vejci. Nevaříme, jen necháme rozpustit
Mouku promícháme s práškem do pečiva, ovocnou sušenou kůrou, perníkovým kořením a přidáme asi 125 - 150ml mléka. Vmícháme prohřátou směs a připravíme tak tužší těsto
Měkký tučný tvaroh promícháme s třtinovým cukrem, perníkovým kořením a sušenou pomerančovou kůrou. Podle chuti přidáme ještě lžíci moučkového cukru
Hlubší a menší plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, rovnoměrně poklademe kopečky tvarohu
Troubu předehřejeme na střední teplotu a perník pozvolna upečeme, až se nám při zkoušení nelepí na špejli. Stačí zhruba 30 minut
Perník s tvarohovými kopečky rozkrájíme na kostky a podáváme třeba ke kávě.