Perník s tvarohovými kopečky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 g máslo
150 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr moučka
500 g hladká mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 balíček měkký tvaroh
sušená pomerančová kůra
sušená pomerančová kůra
2 - 3 lžíce třtinový cukr
2 lžíce perníkové koření
1 lžička perníkové koření
sušená citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Ve vodní lázni prohřejeme máslo společně s moučkovým cukrem a vejci. Nevaříme, jen necháme rozpustit

  2. Mouku promícháme s práškem do pečiva, ovocnou sušenou kůrou, perníkovým kořením a přidáme asi 125 - 150ml mléka. Vmícháme prohřátou směs a připravíme tak tužší těsto

  3. Měkký tučný tvaroh promícháme s třtinovým cukrem, perníkovým kořením a sušenou pomerančovou kůrou. Podle chuti přidáme ještě lžíci moučkového cukru

  4. Hlubší a menší plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, rovnoměrně poklademe kopečky tvarohu

  5. Troubu předehřejeme na střední teplotu a perník pozvolna upečeme, až se nám při zkoušení nelepí na špejli. Stačí zhruba 30 minut

  6. Perník s tvarohovými kopečky rozkrájíme na kostky a podáváme třeba ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!