Perník z povidel recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
30 dkg cukr
5 lžic olej
3-4 ks vejce
1 hrnek mléko
1 hrst rozinky
1 hrst mandle
15 dkg povidla
40 dkg hladká mouka
1 lžička jedlá soda
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
čokoládová nebo cukrová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme vejce, cukr, olej, hladkou mouku, jedlou sodu, mléko a povidla. Všechno důkladně zamícháme, můžeme přidat sekané mandle, oříšky a rozinky, pokud nechceme po upečení plnit.

  2. Těsto na perník nalijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 20 - 25 minut.

  3. Po upečení polijeme perník z povidel čokoládovou nebo cukrovou polevou (cukr, voda, rum). Můžeme také proříznout a plnit libovolným krémem, dobrý je kávový. Pak opět polijeme polevou, přizdobíme půlkou vlašského ořechu nebo cukrářským zdobením.

  4. Perník z povidel dobře chutná ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!