Perník z povidel recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 30 dkg cukr 5 lžic olej 3-4 ks vejce 1 hrnek mléko 1 hrst rozinky 1 hrst mandle 15 dkg povidla 40 dkg hladká mouka 1 lžička jedlá soda podle potřeby tuk na vymazání na ozdobu čokoládová nebo cukrová poleva
Postup Perník z povidel recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme vejce, cukr, olej, hladkou mouku, jedlou sodu, mléko a povidla. Všechno důkladně zamícháme, můžeme přidat sekané mandle, oříšky a rozinky, pokud nechceme po upečení plnit.
Těsto na perník nalijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 20 - 25 minut.
Po upečení polijeme perník z povidel čokoládovou nebo cukrovou polevou (cukr, voda, rum). Můžeme také proříznout a plnit libovolným krémem, dobrý je kávový. Pak opět polijeme polevou, přizdobíme půlkou vlašského ořechu nebo cukrářským zdobením.
Perník z povidel dobře chutná ke kávě.