Pestrá zelenina se smetanou a sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1/2 ks brokolice 1/2 ks květák 150 g eidam 1 kelímek zakysaná smetana provensálské koření 1 kostka zeleninový bujón 6 - 8 ks cherry rajče máslo na vymazání drcené chilli
Postup Pestrá zelenina se smetanou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Brokolici i květák očistíme, rozdělíme na malé růžičky a dáme vařit do vody s rozdrobeným zeleninový bujónem. Vaříme téměř doměkka. Vodu po dovaření slijeme a zeleninu necháme okapat a částečně vychladnout
Mezitím si připravíme zakysanou smetanu, kterou promícháme s trochou soli a chilli. Cherry rajčátka nakrájíme na kolečka a sýr nahrubo nastrouháme
Zapékací misku vymažeme máslem a naskládáme do ní květák s brokolicí. Posypeme provensálským kořením, polijeme ochucenou zakysanou smetanou a poklademe rajčátky
Pestrou zeleninovou misku se smetanou dáme zapéct do předehřáté trouby. Asi po 20 minutách pečení zasypeme strouhaným sýrem a necháme ho zapéct dozlatova
Pestrou zeleninu se smetanou a sýrem podáváme jako samostatný hlavní chod.