Pestrá zelenina se smetanou a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/2 ks brokolice
1/2 ks květák
150 g eidam
1 kelímek zakysaná smetana
provensálské koření
1 kostka zeleninový bujón
6 - 8 ks cherry rajče
máslo na vymazání
drcené chilli

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici i květák očistíme, rozdělíme na malé růžičky a dáme vařit do vody s rozdrobeným zeleninový bujónem. Vaříme téměř doměkka. Vodu po dovaření slijeme a zeleninu necháme okapat a částečně vychladnout

  2. Mezitím si připravíme zakysanou smetanu, kterou promícháme s trochou soli a chilli. Cherry rajčátka nakrájíme na kolečka a sýr nahrubo nastrouháme

  3. Zapékací misku vymažeme máslem a naskládáme do ní květák s brokolicí. Posypeme provensálským kořením, polijeme ochucenou zakysanou smetanou a poklademe rajčátky

  4. Pestrou zeleninovou misku se smetanou dáme zapéct do předehřáté trouby. Asi po 20 minutách pečení zasypeme strouhaným sýrem a necháme ho zapéct dozlatova

  5. Pestrou zeleninu se smetanou a sýrem podáváme jako samostatný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!