Pestrá roláda z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
4 plátky šunka
2 dl mléko
1/2 lžičky majoránka
2 ks rohlík
1/2 ks červená paprika
0,5 dl teplá voda
2 ks vejce natvrdo
500 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
4 plátky eidam (45%)

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky namočíme do mléka a přebytečnou tekutinu vymačkáme

  2. Vejce na náplň uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme kolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na plátky

  3. Mleté maso dáme do mísy, přidáme teplou vodu, osolíme, opepříme, vmícháme majoránku a dobře promícháme. Přidáme rozšlehané vejce, v mléce namočené rohlíky a znovu promícháme. Masu přeneseme na potravinářskou fólii a rozetřeme na tloušťku asi 2 cm a do tvaru obdélníku

  4. Na masovou smě poklademe šunku, sýr, vejce i papriku. Přeneseme na plech a svineme. Z rolády odstraníme fólii, pečeme ve vyhřáté troubě a během pečení občas potřeme roládu výpekem

  5. Pestrou roládu z mletého masa nakrájíme po mírném vychladnutí na plátky. Podáváme ji jako hlavní chod nejlépe s bramborovou kaší. Je dobrá i studená, ozdobí tak studené mísy, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!