Pestrá roláda z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 4 plátky šunka 2 dl mléko 1/2 lžičky majoránka 2 ks rohlík 1/2 ks červená paprika 0,5 dl teplá voda 2 ks vejce natvrdo 500 g mleté vepřové maso mletý černý pepř 4 plátky eidam (45%)
Postup Pestrá roláda z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky namočíme do mléka a přebytečnou tekutinu vymačkáme
Vejce na náplň uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme kolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na plátky
Mleté maso dáme do mísy, přidáme teplou vodu, osolíme, opepříme, vmícháme majoránku a dobře promícháme. Přidáme rozšlehané vejce, v mléce namočené rohlíky a znovu promícháme. Masu přeneseme na potravinářskou fólii a rozetřeme na tloušťku asi 2 cm a do tvaru obdélníku
Na masovou smě poklademe šunku, sýr, vejce i papriku. Přeneseme na plech a svineme. Z rolády odstraníme fólii, pečeme ve vyhřáté troubě a během pečení občas potřeme roládu výpekem
Pestrou roládu z mletého masa nakrájíme po mírném vychladnutí na plátky. Podáváme ji jako hlavní chod nejlépe s bramborovou kaší. Je dobrá i studená, ozdobí tak studené mísy, apod.