Pestrá zeleninová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- česnek sůl brambory cibule celer ředkvičky rajče mrkev vegeta zázvor zelená paprika petrželová nať 1 kostka zeleninový bujon barevný celý pepř
Postup Pestrá zeleninová polévka
Postup přípravy receptu
-
Polévku připravíme ze všemožných druhů zeleniny. Jednoduše - co najdeme doma, to použijeme. Můžou to být i zbytky, odkrájené kousky a podobně
V tomto případě jsme použili uvedené ingredience - oloupané a rozkrájené brambory (větší kusy), oloupanou cibuli a česnek (necháme vcelku nebo rozpůlíme). Do polévky přidáme očištěné ředkvičky a mrkev, kusy rajčat, plátky papriky a kusy očištěného celeru. Množství zeleniny je jen na nás, můžeme vhodit i mraženou směs zeleniny, ale není třeba, když máme dostatek čerstvé
Všechnu zeleninu vhodíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme kostku bujonu, kousek zázvoru, kuličky barevného pepře a podle chuti vegetu. Polévku vaříme do změknutí zeleniny. Podle chuti přisolíme a vhodíme nasekanou petrželku, pokud máme
Pestrou zeleninovou polévku podáváme teplou i studenou, vhodná i po večírku, kdy na jiné jídlo nemáme pomyšlení.