Pestrá zeleninová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

česnek
sůl
brambory
cibule
celer
ředkvičky
rajče
mrkev
vegeta
zázvor
zelená paprika
petrželová nať
1 kostka zeleninový bujon
barevný celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Polévku připravíme ze všemožných druhů zeleniny. Jednoduše - co najdeme doma, to použijeme. Můžou to být i zbytky, odkrájené kousky a podobně

  2. V tomto případě jsme použili uvedené ingredience - oloupané a rozkrájené brambory (větší kusy), oloupanou cibuli a česnek (necháme vcelku nebo rozpůlíme). Do polévky přidáme očištěné ředkvičky a mrkev, kusy rajčat, plátky papriky a kusy očištěného celeru. Množství zeleniny je jen na nás, můžeme vhodit i mraženou směs zeleniny, ale není třeba, když máme dostatek čerstvé

  3. Všechnu zeleninu vhodíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme kostku bujonu, kousek zázvoru, kuličky barevného pepře a podle chuti vegetu. Polévku vaříme do změknutí zeleniny. Podle chuti přisolíme a vhodíme nasekanou petrželku, pokud máme

  4. Pestrou zeleninovou polévku podáváme teplou i studenou, vhodná i po večírku, kdy na jiné jídlo nemáme pomyšlení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!