Borůvkový švédský koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 2 ks vejce 2 - 3 kelímky tvaroh 1 hrnek cukr moučka 1 hrnek borůvky 1 balíček vanilkový cukr 3 hrnky polohrubá mouka 1 balíček tuk na pečení 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 kelímek smetana Alpro
Postup Borůvkový švédský koláč
Postup přípravy receptu
-
Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a cukrem. Polovinu této sypké směsi nasypeme na plech s pečícím papírem
Náplň vytvoříme smícháním 2 - 3 tvarohů, smetany Alpro, cukru moučka a vanilkového cukru a 2 vajíček. Opatrně nalijeme na plech se sypkou směsí, přidáme borůvky nebo jiné lesní ovoce a posypeme rovnoměrně druhou polovinou směsi. Nahoru nakrájíme tenké plátky tuku na pečení. Tuk můžeme i rozehřát a připravený koláč jím polévat
Koláč pečeme pomalu dozlatova v troubě při 180 °C
Borůvkový švédský koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný