Pikantní česneková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek sůl 1,5 l voda 1 ks chilli paprička 1 špetka muškátový květ 1 špetka mletý kmín mletý černý pepř 1 kostka zeleninový bujon 5 - 6 ks střední brambory 2 - 3 špetky mletý zelený pepř 50 g česnekové máslo 1 - 2 hrstě cibulková nať 1 - 2 lžíce tamari 1 lžíce sušená nebo čerstvá petrželka
Postup Pikantní česneková polévka
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme zeleninu. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do vroucí vody s kostkou bujónu. Uvaříme téměř doměkka. Přidáme chilli papričku
Mezitím si nakrájíme cibulkovou nať na drobná kolečka a osmahneme ji na česnekovém másle. Přidáme polovinu (4 stroužky) prolisovaného česneku. Zbytek jen oloupeme a nakrájíme na plátky. Ještě krátce osmahneme a odstavíme z tepla
Česnekový základ vmícháme do bublající polévky, ochutíme veškerý kořením, dochucovači a nakonec přidáme plátky česneku. Už jen tak 2 minuty necháme prohřát
Pikantní česnekovou polévku podáváme s čerstvým chlebem. Ještě lépe chutná na druhý den po uvaření. Chilli papričku před konzumací raději vyjmeme.