Pikantní česneková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
1,5 l voda
1 ks chilli paprička
1 špetka muškátový květ
1 špetka mletý kmín
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
5 - 6 ks střední brambory
2 - 3 špetky mletý zelený pepř
50 g česnekové máslo
1 - 2 hrstě cibulková nať
1 - 2 lžíce tamari
1 lžíce sušená nebo čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme zeleninu. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do vroucí vody s kostkou bujónu. Uvaříme téměř doměkka. Přidáme chilli papričku

  2. Mezitím si nakrájíme cibulkovou nať na drobná kolečka a osmahneme ji na česnekovém másle. Přidáme polovinu (4 stroužky) prolisovaného česneku. Zbytek jen oloupeme a nakrájíme na plátky. Ještě krátce osmahneme a odstavíme z tepla

  3. Česnekový základ vmícháme do bublající polévky, ochutíme veškerý kořením, dochucovači a nakonec přidáme plátky česneku. Už jen tak 2 minuty necháme prohřát

  4. Pikantní česnekovou polévku podáváme s čerstvým chlebem. Ještě lépe chutná na druhý den po uvaření. Chilli papričku před konzumací raději vyjmeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!