Pikantní filety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg filé bez přidané vody
příloha
3-4 ks česnek
sůl
voda
těstíčko
1 špetka sůl
1 ks vejce
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si ze suroviny na těstíčko vymícháme hladké těstíčko. Do vody se špetkou soli prolisujeme očištěný česnek.

  2. Filety (používám kostky bez přidané vody) nakrájíme na kostičky asi 2x2 cm. Lehce je osolíme a obalíme v těstíčku. Kostky osmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Po usmažení je zbavíme přebytečného tuku na ubrousku.

  3. Usmažené filety se namáčí do česnekové vody. Jako příloha je nejlepší chléb. Pikantní filety jsou dobré i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!