Pikantní hermelín v oleji recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 větvička rozmarýn slunečnicový olej 10 kuliček zelený pepř 1 ks červená cibule 1 lžička mletá sladká paprika 2 lžíce sladká chilli omáčka 2 ks Hermelín 1 ks čerstvá feferonka 3 ks červené nakládané feferonky nakládané feferonky (kozí rohy)
Postup Pikantní hermelín v oleji
Postup přípravy receptu
-
Hermelín rozkrojíme podélně na poloviny. Česnek oloupeme, tři stroužky prolisujeme a zbývající odložíme stranou. Červené feferonky a lístky rozmarýnu jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Čerstvou ferefonku očistíme a nakrájíme na proužky
Připravíme si pikantní směs. V mističce utřeme česnek s feferonkami, rozmarýnem, mletou paprikou a vše spojíme sladkou chilli omáčkou
Plátky hermelínu potřeme pikantní směsí. Dno sklenice poklademe vrstvou cibule, několika "kozími rohy" a plátkem hermelínu, Přidáme několik kuliček zeleného pepře a vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin. Ze stran vsuneme zbývající česnek a proužky čerstvé feferonky. Takto naložený hermelín zalijeme slunečnicovým olejem, uzavřeme a necháme asi 6 dní odležet
Nakládaný pikantní hermelín podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.