Pikantní hlávkový salát s vejci recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
4 ks vejce
2 lžíce ocet
3-4 ks rajče
pepř mletý
1/2 ks okurka
1 ks hlávkový salát
1 svazeček petrželová nať
2 ks mladá cibulka s natí
1 lžíce polotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout. Salát důkladně list po listu propereme ve studené vodě a necháme okapat. Rajčata a okurku opláchneme a nakrájíme na slabé plátky, nebo na kousky

  2. Připravíme si zálivku. Mladé cibulky oloupeme, opláchneme, i se zelenou natí nakrájíme na slabá kolečka. Použít můžeme i cibuli bez natě, v tom případě bychom ji nakrájeli nadrobno

  3. Čistou petrželovou nať jemně nasekáme. Rozkrájenou cibuli a petrželku promícháme s olejem, octem, hořčicí, solí a pepřem

  4. Umyté salátové listy naskládáme na sebe a najednou rozkrájíme na menší kusy. Promícháme je se zálivkou a rozdělíme na porce.Každou porci salátu poklademe jedním uvařeným a rozkrájeným vajíčkem. Nakonec salát ozdobíme okurkou a rajčetem, můžeme ještě podle chuti připepřit

  5. Pikantní hlávkový salát s vejci podáváme s bagetou, či jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!