Pikantní hlávkový salát s vejci recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 5 lžic olej sůl 4 ks vejce 2 lžíce ocet 3-4 ks rajče pepř mletý 1/2 ks okurka 1 ks hlávkový salát 1 svazeček petrželová nať 2 ks mladá cibulka s natí 1 lžíce polotučná hořčice
Postup Pikantní hlávkový salát s vejci
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout. Salát důkladně list po listu propereme ve studené vodě a necháme okapat. Rajčata a okurku opláchneme a nakrájíme na slabé plátky, nebo na kousky
Připravíme si zálivku. Mladé cibulky oloupeme, opláchneme, i se zelenou natí nakrájíme na slabá kolečka. Použít můžeme i cibuli bez natě, v tom případě bychom ji nakrájeli nadrobno
Čistou petrželovou nať jemně nasekáme. Rozkrájenou cibuli a petrželku promícháme s olejem, octem, hořčicí, solí a pepřem
Umyté salátové listy naskládáme na sebe a najednou rozkrájíme na menší kusy. Promícháme je se zálivkou a rozdělíme na porce.Každou porci salátu poklademe jedním uvařeným a rozkrájeným vajíčkem. Nakonec salát ozdobíme okurkou a rajčetem, můžeme ještě podle chuti připepřit
Pikantní hlávkový salát s vejci podáváme s bagetou, či jiným pečivem.