Pikantní hovězí steaky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
4 plátky máslo
chilli koření
4 plátky hovězí svíčková
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do oválné zapékací misky dáme olej a misku vložíme do trouby na 2 až 3 minuty, aby se olej rozehřál. Mezitím omyjeme a osušíme maso. Klouby ruky maso lehce promačkáme nebo naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a chilli kořením.

  2. Maso vložíme do misky s rozehřátým olejem, vložíme do trouby, uzavřeme a necháme asi 2 až 3 minuty péct. Mezitím ukrojíme 4 plátky másla. Potom maso obrátíme a na každý plátek steaku dáme plátek másla a pečeme další 3 minuty doměkka.

  3. Hotové steaky ještě z trouby nevyndáváme, ale necháme 1 minutu odpočinout ve vypnuté troubě.

  4. Hotové maso podáváme s opečenými brambory a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!