Pikantní kapr od tety z Krnova recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 6 ks žampiony 2 ks bobkový list 6 kuliček nové koření 4 lžíce hladká mouka 4 lžíce zakysaná smetana 2 ks kyselá okurka 150 ml voda na podlití 2 lžíce lák z okurek 1 lžička mletý černý pepř 1 kg porcovaný kapr podle chuti sůl citronová šťáva mletý černý pepř
Postup Pikantní kapr od tety z Krnova recept
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra osolíme a necháme půl hodiny uležet v chladničce. Potom je utřeme ubrouskem dosucha a pokapeme citronem. Nakládané kyselé okurky nakrájíme na malé kostičky. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky.
Do skleněné ohnivzdorné zapékací mísy dáme cibuli promíchanou s okurkami, přidáme koření, zalijeme lákem z okurek smíchaným s vodou. Porce kapra osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem. Obalíme v mouce, naskládáme na cibuli a zasypeme žampiony.
Porce kapra pečeme zakryté poklicí ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut a potom dopečeme odkryté. Porce upečené ryby dáme stranou do tepla. Omáčku zaprášíme zbylou moukou a 20 minut provaříme. Do hotové omáčky vmícháme zakysanou smetanu a kapra omáčkou zalijeme.
Pikantního kapra od tety z Krnova podáváme s vařenými brambory nebo bílým pečivem.