Pikantní kapr od tety z Krnova recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
6 ks žampiony
2 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
4 lžíce hladká mouka
4 lžíce zakysaná smetana
2 ks kyselá okurka
150 ml voda na podlití
2 lžíce lák z okurek
1 lžička mletý černý pepř
1 kg porcovaný kapr
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra osolíme a necháme půl hodiny uležet v chladničce. Potom je utřeme ubrouskem dosucha a pokapeme citronem. Nakládané kyselé okurky nakrájíme na malé kostičky. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Do skleněné ohnivzdorné zapékací mísy dáme cibuli promíchanou s okurkami, přidáme koření, zalijeme lákem z okurek smíchaným s vodou. Porce kapra osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem. Obalíme v mouce, naskládáme na cibuli a zasypeme žampiony.

  3. Porce kapra pečeme zakryté poklicí ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut a potom dopečeme odkryté. Porce upečené ryby dáme stranou do tepla. Omáčku zaprášíme zbylou moukou a 20 minut provaříme. Do hotové omáčky vmícháme zakysanou smetanu a kapra omáčkou zalijeme.

  4. Pikantního kapra od tety z Krnova podáváme s vařenými brambory nebo bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!