Pikantní kapr recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 porce kapr olej na smažení omáčka 4 stroužky česnek 1 lžíce ocet 2 lžíce voda petrželová nať balkánské koření podle potřeby sůl 1 lžíce hladká mouka citronová šťáva
Postup Pikantní kapr recept
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra zakapeme citronem, osolíme a necháme odležet. Potom rybu obalíme v mouce a osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
Do téhož oleje přidáme česnek utřený se solí, vodu, ochutíme balkánským kořením, octem a jemně usekanou petrželkou.
Omáčku asi 3 minuty povaříme.
Osmaženého kapra naskládáme do hlubší nádoby, zalijeme omáčkou a necháme chvíli odležet.
Pikantního kapra podáváme s bramborem.