Pikantní kuřecí čína s celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce solamyl
250 g celer
1 ks červená paprika
150 g bílé zelí
750 g kuřecí maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
sojová omáčka
mletý barevný pepř
sušený zázvor
chilli vločky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Kuřecí nudličky dáme do mísy, zasypeme solamylem a protřeseme, aby se maso obalilo. Přidáme asi lžičku mletého zázvoru a sojovou omáčku, vše dobře promícháme.

  2. Celer oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně tak červenou papriku.

  3. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu a orestujeme společně se špetkou chilli. Zeleninu vyjmeme z pánve a na výpeku orestujeme dozlatova maso. Vsypeme zpět zeleninu, ochutíme pepřem a podle potřeby dosolíme. Ještě pár minut společně prohříváme.

  4. Pikantní kuřecí čínu s celerem podáváme s rýží či jinou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!