Pikantní kuřecí na grilu s bulgurem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks celá kuřecí křídla marináda 1 lžíce cukr 2 stroužky česnek 2 lžíce sůl 0 šálků voda 2 lžíce rozmarýn 0 šálků olivový olej 1 lžička mletý pepř 0 šálků mletá paprika 0 šálků citronová štáva podle chuti sůl příloha 0 šálků cibule 1 šálek rajče 0 šálků olivový olej 1 šálek sekaná petrželka 0 šálků citronová štáva 2 šálky bulgur na potření 1 šálek salsa jack daniels
Postup Pikantní kuřecí na grilu s bulgurem recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěná křidélka rozpůlíme. Marinádu si připravíme z nasekaného rozmarýnu, vody, cukru, nasekaného česneku, oleje, citronové šťávy, mleté papriky, čerstvě mletého pepře a tabasca. Směs dobře promícháme. Do marinády vložíme křidélka alespoň na hodinku. Podle návodu připravíme bulgur.
Rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme s nasekanou petrželkou a cibulí. Směs promícháme s vychladlým bulgurem. Přidáme citronovou šťávu, olej a sůl. Ještě jednou promícháme a uložíme do lednice.
Na připravený gril, připravený alespoň 30 minut před grilováním, uložíme křidélka bez marinády kůží nahoru. Marinádu již nepoužijeme. Křidélka potíráme grilovací salsou Jack Daniels. Grilujeme pěkně dokřupava, s častým obracením a potíráním.
Pikantní kuřecí na grilu podáváme s bulgurem, na kterém si zaručeně pochutnáte i zasytíte.