Pikantní pánev s mletým masem a fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
1 kg mleté hovězí maso
250 g červená paprika
250 g zelená paprika
2 plechovky sterilovaná kukuřice
500 g sterilované fazole
500 g oloupaná rajčata
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
chilli koření
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na slabé proužky. Fazole s kukuřicí propláchneme a necháme odkapat.

  2. Cibuli s česnekem vložíme do horkého oleje ve větší pánvi a osmahneme dozlatova. K cibuli přidáme mleté maso, promícháme a maso necháme zhnědnout. K mletému masu přidáme drcená rajčata i se šťávou a šťávu necháme vyvařit.

  3. Masovou směs dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a chilli kořením. Pomalu s přidáváním po troškách vody necháme pobublávat asi 20 - 30 minut. Dále k masu přidáme nakrájenou papriku, fazole a kukuřici. Pikantní směs povaříme dalších 10 - 15 minut.

  4. Pikantní pánev s mletým masem a fazolemi chutná s rýží i s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!