Pikantní pánev s mletým masem a fazolemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 ks cibule 1 kg mleté hovězí maso 250 g červená paprika 250 g zelená paprika 2 plechovky sterilovaná kukuřice 500 g sterilované fazole 500 g oloupaná rajčata podle potřeby olej podle chuti sůl chilli koření mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Pikantní pánev s mletým masem a fazolemi recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na slabé proužky. Fazole s kukuřicí propláchneme a necháme odkapat.
Cibuli s česnekem vložíme do horkého oleje ve větší pánvi a osmahneme dozlatova. K cibuli přidáme mleté maso, promícháme a maso necháme zhnědnout. K mletému masu přidáme drcená rajčata i se šťávou a šťávu necháme vyvařit.
Masovou směs dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a chilli kořením. Pomalu s přidáváním po troškách vody necháme pobublávat asi 20 - 30 minut. Dále k masu přidáme nakrájenou papriku, fazole a kukuřici. Pikantní směs povaříme dalších 10 - 15 minut.
Pikantní pánev s mletým masem a fazolemi chutná s rýží i s čerstvým pečivem.