Pikantní pomazánka z ryb recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
1/2 ks cibule
citron
1 kelímek zakysaná smetana
mletý bílý pepř
citronová šťáva
1 lžička sladký kečup
1 lžíce sladká chilli omáčka
3 lžíce hustá majonéza
2 ks pečená nebo grilovaná ryba

Postup přípravy receptu

  1. Ryby zbavíme kůže, vykostíme a jemně nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky

  2. V míse promícháme zakysanou smetanu s majonézou, chilli omáčkou, kečupem a jemně nakrájenou cibulkou. Potom vmícháme nakrájenou rybu, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Směs necháme v chladu alespoň 3 hodiny rozležet

  3. Pikantní pomazánku mažeme na bílé pečivo, zdobíme plátkem citronu a několika kapkami sladké chilli omáčky. Pikantní pomazánku z ryb můžeme podávat i v mističkách s teplým toastovým chlebem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!