Pikantní pomazánka z ryb recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 1/2 ks cibule citron 1 kelímek zakysaná smetana mletý bílý pepř citronová šťáva 1 lžička sladký kečup 1 lžíce sladká chilli omáčka 3 lžíce hustá majonéza 2 ks pečená nebo grilovaná ryba
Postup Pikantní pomazánka z ryb
Postup přípravy receptu
-
Ryby zbavíme kůže, vykostíme a jemně nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky
V míse promícháme zakysanou smetanu s majonézou, chilli omáčkou, kečupem a jemně nakrájenou cibulkou. Potom vmícháme nakrájenou rybu, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Směs necháme v chladu alespoň 3 hodiny rozležet
Pikantní pomazánku mažeme na bílé pečivo, zdobíme plátkem citronu a několika kapkami sladké chilli omáčky. Pikantní pomazánku z ryb můžeme podávat i v mističkách s teplým toastovým chlebem a čerstvou zeleninou.