Pikantní růžičková kapusta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks rajče
olivový olej
1-2 špetky chilli koření
1 ks jarní cibulka
1-2 špetky mletý kmín
mletý zázvor
1 hrst růžičková kapusta
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Jeden stroužek česneku pokrájíme na tenké plátky. Cibuli nasekáme najemno.

  2. Plátky česneku spolu s krájenou cibulkou necháme zesklovatět na oleji. Přidáme celou růžičkovou kapustu, krátce orestujeme a okořeníme. Kapustu podle chuti osolíme, mírně podlijeme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Poté přidáme na kolečka nakrájené rajče. Opět přiklopíme a dusíme ještě 2 - 3 minuty. Pikantní růžičkovou kapustu odstavíme, přidáme druhý rozetřený stroužek česneku. Kapustu promícháme.

  3. Pikantní růžičkovou kapustu podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!