Pikantní vepřová pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2-3 lžíce olej 1 lžička sůl 1 l vývar 1 ks cibule 0.5 lžičky kmín 0.5 lžičky zázvor 2 lžíce med 0.5 lžičky kardamon 8 kuliček nové koření 0.5 lžičky mletá skořice 2 díly kysaná smetana 2 ks vejce natvrdo 1 kg vepřová pečeně 8 kuliček celý černý pepř
Postup Pikantní vepřová pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou pečeni vykostíme, protáhneme párkem, nejlépe debrecínským a kysanou okurkou tak, aby na řezu vynikla mozaika. Poté ji nesolenou se všech stran opečeme dozlatova na oleji a na chvíli odložíme na talíř.
Na výpeku osmažíme sekanou cibuli, česnek nakrájený na plátky a drcené či mleté zbylé koření. Po chvíli přidáme odložené maso, podlijeme vínem nebo vývarem. Vše osolíme, přidáme med nebo melasu a dusíme doměkka. Před dokončením vložíme natvrdo uvařená a pokrájená vejce a vmícháme kysanou smetanu. Vše již jen prohřejeme. Dobu dušení podstatně zkrátíme přípravou v tlakovém hrnci.
Pikantní vepřovou pečeni podáváme s rýží nebo vařenými brambory.