Pikantní vepřová pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2-3 lžíce olej
1 lžička sůl
1 l vývar
1 ks cibule
0.5 lžičky kmín
0.5 lžičky zázvor
2 lžíce med
0.5 lžičky kardamon
8 kuliček nové koření
0.5 lžičky mletá skořice
2 díly kysaná smetana
2 ks vejce natvrdo
1 kg vepřová pečeně
8 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni vykostíme, protáhneme párkem, nejlépe debrecínským a kysanou okurkou tak, aby na řezu vynikla mozaika. Poté ji nesolenou se všech stran opečeme dozlatova na oleji a na chvíli odložíme na talíř.

  2. Na výpeku osmažíme sekanou cibuli, česnek nakrájený na plátky a drcené či mleté zbylé koření. Po chvíli přidáme odložené maso, podlijeme vínem nebo vývarem. Vše osolíme, přidáme med nebo melasu a dusíme doměkka. Před dokončením vložíme natvrdo uvařená a pokrájená vejce a vmícháme kysanou smetanu. Vše již jen prohřejeme. Dobu dušení podstatně zkrátíme přípravou v tlakovém hrnci.

  3. Pikantní vepřovou pečeni podáváme s rýží nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!