Pikantní vepřová směs na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
marináda
3 stroužky česnek
3 lžíce olej
1 špetka sůl
1 špetka tymián
4 lžíce bílé víno
3 lžíce worcesterská omáčka
mletý černý pepř
omáčka
1 kelímek smetana
1 lžíce hořčice
1 kostka masox
směs
1-2 ks pórek
400 g vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu na maso tak, že smícháme dohromady olej, tymián, pepř, česnek utřený se špetkou soli, bílé víno a worcesterskou omáčku.

  2. Do připravené marinády vložíme maso nakrájené na nudličky a necháme alespoň 2 hodiny odležet.

  3. Pak maso s veškerou marinádou dáme na rozpálený olej, přidáme nadrobno nakrájený pórek a za stálého míchání osmažíme. Na konec zředíme šťávu vývarem z masoxu, přidáme smetanu a vmícháme hořčici.

  4. Pikantní vepřová směs na víně je vynikající s čerstvým pečivem, rýží nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!