Pikantní vepřové nudličky s orientální rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
500 ml vývar
75 g rozinky
800 g pórek
200 g rýže
6 lžic zakysaná smetana
1 lžička kari koření
1 lžička škrobová moučka
1 svazek čerstvá petrželka
400 g libové vepřové maso
podle chuti
sůl
sójová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. V polovině varu (asi po 7 minutách) přidáme rozinky a kari koření. Než se uvaří rýže, nakrájíme na tenká kolečka omytý pórek a maso nakrájíme na tenké nudličky. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Na pánvi s rozehřátým olejem osmažíme nudličky masa a podle chuti osolíme a opepříme. Po chvíli vložíme pórek a krátce podusíme. Zalijeme vývarem a zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali škrob. Vše krátce za stálého míchání povaříme. Hotovou omáčku dochutíme ještě sójovou omáčkou a zelenou petrželkou. Na talíř dáme kopeček barevné rýže a k ní omáčku s nudličkami masa.

  3. Pikantní vepřové nudličky s orientální rýží podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!