Pikantní zelené fazolky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžíce sůl 20 dkg anglická slanina 3 lžíce sójová omáčka 70 dkg zelené fazolky 20 dkg kladenská pečeně 1 dl vermut Bianco podle chuti sůl mletý zázvor mletý černý pepř podle potřeby voda na ozdobu 20 dkg sýr
Postup Pikantní zelené fazolky recept
Postup přípravy receptu
-
Zelené fazolky očistíme, větší pokrájíme a vložíme do slané vroucí vody. Pro osolení dáme do vody lžíci soli.Vaříme je skoro doměkka.
Mezitím si na oleji osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Občas dávám polovinu šunky nebo kladenky a přidáme uvařené fazolky. Přidáme mletý zázvor, mletý pepř a osolíme. Používám místo soli harmonii chuti. Dále přidáme sójovou omáčku a vermut. Pikantní zelené fazolky necháme krátce přejít varem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, až sýr zezlátne.
Pikantní zelené fazolky podáváme s vařenými brambory.