Pikantní zelný salát s křenem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 150 ml majonéza citronová šťáva 400 g bílé zelí 1 svazeček ředvičky mletý černý pepř 100 g kuřecí šunka 100 ml hustá zakysaná smetana 3 - 4 lžíce čerstvý strouhaný křen
Postup Pikantní zelný salát s křenem
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí očistíme, nakrouháme, spaříme vařící vodou a necháme okapat. Očištěný křen a ředkvičky nastrouháme na jemném struhadle. Šunku nakrájíme na jemné nudličky
Dobře okapané a vychladlé zelí promícháme se šunkou, ředkvičkami a strouhaným křenem. Všechny suroviny spojíme majonézou a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou
Pikantní zelný salát necháme asi 15 minut rozležet a podáváme s toastovým chlebem.