Pikantní zvěřinová roláda v tlakovém hrnci recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 ks jablko 1/2 kostky masox 1 lžíce plnotučná hořčice strouhaná citronová kůra sůl a pepř 2 dl voda na podlití 200 g uzená slanina 12 plátků dušená šunka 1 lžíce worcestrová omáčka 1 lžíce rybízová marmeláda 1 lžička koření na divočinu 2 lžíce sušené brusinky 500 g srnčí hřbet 1 plátek máslo na zjemnění šťávy
Postup Pikantní zvěřinová roláda v tlakovém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Ze srnčího hřbetu odstraníme tuk a blanky, opláchneme ho, osušíme a nařízneme do tvaru placky. Přes potravinářskou folii rovnoměrně rozklepeme do stran. Pomažeme olejem, posypeme kořením Divočina, srolujeme, zabalíme do alobalu a nejlépe přes noc dáme do ledničky uležet
Po odležení maso vyndáme z alobalu a na pracovní desce plát rozvineme. Slaninu si nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do zlatavé barvy osmažit a odložíme bokem
Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na větší kostky. Citron důkladně umyjeme a z poloviny nastrouháme kůru
Plát masa mírně osolíme, opepříme, potřeme slabou vrstvou rybízové marmelády a hořčice, posypeme brusinkami a částí osmažené slaniny a poklademe plátky šunky. Potom plát masa zavineme do rolády, dobře zajistíme motouzem a necháme na tuku z osmažené slaniny ze všech stran zatáhnout
Podlijeme 2dl vody, rozdrobíme masox, přidáme worcester, nakrájené jablko, zbytek marmelády a hořčice, trošku osmažené slaniny, citronovou kůru, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a pod tlakem na mírném plameni od doby varu děláme 20minut
Poté hrnec odstavíme, ochladíme,otevřeme, maso vyndáme a odložíme bokem do tepla a šťávu ponorným mixérem rozmixujeme. Podle své chuti dochutíme, přidáme plátek másla na zjemnění a prohřejeme. Z rolády odstraníme motouz, nařežeme na úhledné plátky a můžeme servírovat přelité šťávou a posypané zbylou osmaženou slaninou
Jako příloha k pikantní zvěřinové roládě v tlakovém hrnci se hodí osmažený brambor, jsou dobré i máslové, bylinkové noky.