Pikantní zvěřinová roláda v tlakovém hrnci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 ks jablko
1/2 kostky masox
1 lžíce plnotučná hořčice
strouhaná citronová kůra
sůl a pepř
2 dl voda na podlití
200 g uzená slanina
12 plátků dušená šunka
1 lžíce worcestrová omáčka
1 lžíce rybízová marmeláda
1 lžička koření na divočinu
2 lžíce sušené brusinky
500 g srnčí hřbet
1 plátek máslo na zjemnění šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Ze srnčího hřbetu odstraníme tuk a blanky, opláchneme ho, osušíme a nařízneme do tvaru placky. Přes potravinářskou folii rovnoměrně rozklepeme do stran. Pomažeme olejem, posypeme kořením Divočina, srolujeme, zabalíme do alobalu a nejlépe přes noc dáme do ledničky uležet

  2. Po odležení maso vyndáme z alobalu a na pracovní desce plát rozvineme. Slaninu si nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do zlatavé barvy osmažit a odložíme bokem

  3. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na větší kostky. Citron důkladně umyjeme a z poloviny nastrouháme kůru

  4. Plát masa mírně osolíme, opepříme, potřeme slabou vrstvou rybízové marmelády a hořčice, posypeme brusinkami a částí osmažené slaniny a poklademe plátky šunky. Potom plát masa zavineme do rolády, dobře zajistíme motouzem a necháme na tuku z osmažené slaniny ze všech stran zatáhnout

  5. Podlijeme 2dl vody, rozdrobíme masox, přidáme worcester, nakrájené jablko, zbytek marmelády a hořčice, trošku osmažené slaniny, citronovou kůru, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a pod tlakem na mírném plameni od doby varu děláme 20minut

  6. Poté hrnec odstavíme, ochladíme,otevřeme, maso vyndáme a odložíme bokem do tepla a šťávu ponorným mixérem rozmixujeme. Podle své chuti dochutíme, přidáme plátek másla na zjemnění a prohřejeme. Z rolády odstraníme motouz, nařežeme na úhledné plátky a můžeme servírovat přelité šťávou a posypané zbylou osmaženou slaninou

  7. Jako příloha k pikantní zvěřinové roládě v tlakovém hrnci se hodí osmažený brambor, jsou dobré i máslové, bylinkové noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!