Piškot s jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
20 dkg cukr
5 ks vejce
1 špetka prášek do pečiva
25 dkg polohrubá mouka
5 lžic horká voda
náplň
20 dkg cukr
1 kostka máslo
0 kg jahody
1 ks pudinkový prášek
poleva
2 balíčky červená želatina

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu. Přidáme postupně mouku smíchanou se špetkou prášku do pečiva. Naposledy opatrně přimícháme vyšlehaný sníh z bílků. Piškot upečeme ve vyhřáté troubě.

  2. Než se upeče piškot, připravíme náplň - 0,5 kg jahod (i mražených) rozmačkáme s 20 dkg cukru a smícháme s pudinkovým práškem. Ze směsi uvaříme kaši. Tu po vychladnutí utřeme s kostkou másla.

  3. Připravenou náplní potřeme vychladlý piškot a přelijeme červenou želatinou.

  4. Piškot s jahodami necháme před krájením zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!