Piškotová dobrota recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 1
6 lžic cukr
1 l pomerančový džus
80 g gustin
těsto
2 dl olej
4 ks vejce
2 dl mléko
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
0.5 balíčku kypřící prášek
náplň 2
125 g máslo
300 ml mléko
3 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový pudink
náplň 3
2 lžíce rum
0.3 l pomerančový džus
1 balíček dětské piškoty
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Mouku na těsto smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Máslo necháme změknout.

  2. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko a připravenou mouku. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na plech a upečeme dorůžova asi 10 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Zatím můžeme pomalu připravovat oba krémy. Na první krém svaříme džus, gustin a cukr v hustou kaši. Ovocný krém nalijeme na vychladlý korpus.

  4. Můžeme klidně začít druhým krémem. Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme klasický pudink, který za stálého míchání necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a po částech do něj zašleháme vlažný pudink. Je důležité, aby mělo máslo s pudinkem stejnou teplotu, jinak se máslo srazí. Pudinkový krém natřeme na základ piškotové dobroty s prvním krémem.

  5. Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Můžeme piškoty na moučník položit před namočením a mašlovačkou je potřít směsí z džusu a rumu. Nakonec piškotovou dobrotu pocákáme polevou.

  6. Moučník necháme vychladnout a uležet, nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!