Piškotová dobrota recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 6 lžic cukr 1 l pomerančový džus 80 g gustin těsto 2 dl olej 4 ks vejce 2 dl mléko 250 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka 0.5 balíčku kypřící prášek náplň 2 125 g máslo 300 ml mléko 3 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový pudink náplň 3 2 lžíce rum 0.3 l pomerančový džus 1 balíček dětské piškoty na ozdobu čokoládová poleva
Postup Piškotová dobrota recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Mouku na těsto smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Máslo necháme změknout.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko a připravenou mouku. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na plech a upečeme dorůžova asi 10 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zatím můžeme pomalu připravovat oba krémy. Na první krém svaříme džus, gustin a cukr v hustou kaši. Ovocný krém nalijeme na vychladlý korpus.
Můžeme klidně začít druhým krémem. Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme klasický pudink, který za stálého míchání necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a po částech do něj zašleháme vlažný pudink. Je důležité, aby mělo máslo s pudinkem stejnou teplotu, jinak se máslo srazí. Pudinkový krém natřeme na základ piškotové dobroty s prvním krémem.
Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Můžeme piškoty na moučník položit před namočením a mašlovačkou je potřít směsí z džusu a rumu. Nakonec piškotovou dobrotu pocákáme polevou.
Moučník necháme vychladnout a uležet, nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.