Piškotová roláda 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
100 g cukr krupice
60 g polohrubá mouka
40 g škrobová moučka
4 lžíce horká voda
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Plech potřeme máslem, položíme na něj pečící papír, ten také potřeme máslem.

  2. Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí do pěny. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme a prosejeme do pěny.

  3. Opatrně smícháme. Těsto vlijeme na plech a stěrkou rozetřeme. Pečeme ve středu trouby.

  4. Upečené těsto přesuneme z plechu na pracovní plochu, na kterou jsme si položili vlhkou utěrku. Piškot ihned plníme a rolujeme.

  5. Pokud však chceme roládu plnit krémem či šlehačkou. Dáme přes upečenou roládu také vlhkou utěrku a necháme tak vychladnout, aby se těsto nezlomilo při rolování.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!