Piškotová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 1 lžička prášek do pečiva 100 g cukr krupice 60 g polohrubá mouka 40 g škrobová moučka 4 lžíce horká voda na potření zavařenina
Postup Piškotová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si nízký plech, který potřeme máslem, na něj položíme pečící papír a ten také potřeme máslem. Troubu si předehřejeme na 230°C.
Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby nám vznikla světlá, jemná, pěnová hmota.
Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme, prosejeme do pěnové hmoty a lehounce vmícháme. Těsto nalijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Pečeme ve středu trouby asi 4 až 5 minut. Těsto je upečené, je-li při doteku pružné. Pokud pečeme déle, těsto se při rolování rozlomí.
Na rovnou desku položíme navlhčenou utěrku a upečený piškot na něj vyklopíme. Ihned jej potřeme zavařeninou a zarolujeme.
Piškotovou roládu posypeme moučkovým cukrem, krájíme na plátky a podáváme.