Piškotová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
100 g cukr krupice
60 g polohrubá mouka
40 g škrobová moučka
4 lžíce horká voda
na potření
zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nízký plech, který potřeme máslem, na něj položíme pečící papír a ten také potřeme máslem. Troubu si předehřejeme na 230°C.

  2. Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby nám vznikla světlá, jemná, pěnová hmota.

  3. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme, prosejeme do pěnové hmoty a lehounce vmícháme. Těsto nalijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Pečeme ve středu trouby asi 4 až 5 minut. Těsto je upečené, je-li při doteku pružné. Pokud pečeme déle, těsto se při rolování rozlomí.

  4. Na rovnou desku položíme navlhčenou utěrku a upečený piškot na něj vyklopíme. Ihned jej potřeme zavařeninou a zarolujeme.

  5. Piškotovou roládu posypeme moučkovým cukrem, krájíme na plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!