Piškotová roláda s jahodami a žervé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 2 lžíce solamyl 0.5 ks citron 500 g jahody 100 g cukr krupice 60 g cukr moučka 250 g žervé 1 balíček vanilkový cukr 100 g hrubá mouka 250 ml smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky
Postup Piškotová roláda s jahodami a žervé recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh a do něj zašleháme polovinu cukru. Žloutky ušleháme se zbylým cukrem. Vmícháme sníh. Nakonec po troškách přidáme mouku promíchanou se škrobem a citronovou kůrou.
Plech vyložíme papírem na pečení. Těsto na něj rovnoměrně rozetřeme a pečeme asi 5 minut. Upečený piškotový plát srolujeme a papír opatrně stáhneme. Srolovaný korpus necháme vychladnout.
Žervé utřeme s cukrem a trochou smetany na hladký krém a smícháme s pevnou šlehačkou ušlehanou se ztužovačem. Piškot opatrně rozbalíme, natřeme polovinou krému, hustě poklademe omytými, osušenými, rozkrájenými jahodami, dodáme zbytek krému a zavineme. Piškotovou roládu s jahodami a žervé zabalíme do pečícího papíru nebo alobalu a necháme v chladničce ztuhnout a poté krájíme na plátky.
Piškotovou roládu se jahodami a žervé podáváme třeba se šlehačkou.