Piškotová roláda s jahodami a žervé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
2 lžíce solamyl
0.5 ks citron
500 g jahody
100 g cukr krupice
60 g cukr moučka
250 g žervé
1 balíček vanilkový cukr
100 g hrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh a do něj zašleháme polovinu cukru. Žloutky ušleháme se zbylým cukrem. Vmícháme sníh. Nakonec po troškách přidáme mouku promíchanou se škrobem a citronovou kůrou.

  2. Plech vyložíme papírem na pečení. Těsto na něj rovnoměrně rozetřeme a pečeme asi 5 minut. Upečený piškotový plát srolujeme a papír opatrně stáhneme. Srolovaný korpus necháme vychladnout.

  3. Žervé utřeme s cukrem a trochou smetany na hladký krém a smícháme s pevnou šlehačkou ušlehanou se ztužovačem. Piškot opatrně rozbalíme, natřeme polovinou krému, hustě poklademe omytými, osušenými, rozkrájenými jahodami, dodáme zbytek krému a zavineme. Piškotovou roládu s jahodami a žervé zabalíme do pečícího papíru nebo alobalu a necháme v chladničce ztuhnout a poté krájíme na plátky.

  4. Piškotovou roládu se jahodami a žervé podáváme třeba se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!