Piškotová roláda se smetanou a jahodami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 0.5 ks citron 500 g jahody 100 g cukr krupice 60 g cukr moučka 200 g žervé 1 balíček vanilkový cukr 100 g hrubá mouka 250 ml smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky 2 lžíce bramborová moučka
Postup Piškotová roláda se smetanou a jahodami recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a smícháme se žloutky utřenými se zbylým cukrem do pěny. Po troškách přidáme mouku promíchanou se škrobem a nastrouhanou citronovou kůrou z poloviny citronu.
Plech vyložíme papírem na pečení, těsto na něj rovnoměrně rozetřeme a pečeme asi 5 minut. Upečený piškotový plát srolujeme a papír opatrně stáhneme.
Žervé utřeme s cukrem a trochou smetany na hladký krém a smícháme s pevnou šlehačkou ušlehanou se ztužovačem.
Piškot opatrně rozbalíme, natřeme polovinou krému, hustě poklademe omytými, osušenými a rozkrájenými jahodami, dodáme zbytek krému a zavineme. Celou piškotovou roládu se smetanou a jahodami zabalíme do pečícího papíru nebo alobalu a necháme v chladničce ztuhnout, až poté krájíme na plátky.
Piškotová roláda se smetanou a jahodami je skvělým dezertem v létě.