Piškotový koláč s jablkovou želatinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 dl olej
4 ks vejce
5 dkg solamyl
1 dl voda
20 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
20 dkg polohrubá mouka
krém
4 ks jablko
4 lžíce cukr krupice
2 lžíce cukr moučka
0.5 l želatina
1 lžíce mletá skořice
0 l zakysaná smetana
0.5 l smetana ke šlehání
náplň
20 dkg meruňková zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vodu, olej, oba cukry a žloutky vyšleháme do pěny. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamyl a sníh ze 4 bílků. Těsto nalijeme na kulaté dortové formy. Piškotové těsto pečeme při 180 °C asi 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  2. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme, potřeme zavařeninou a znovu spojíme.

  3. Připravíme si krém. Smetanu vyšleháme se ztužovači a pak smícháme se zakysanou smetanou. Krémem potřeme celý dort.

  4. Nastrouhaná jablka pocukrujeme moučkovým cukrem a skořicí, přilijeme 1/2 l želatiny se 4 lžícemi cukru, promícháme a vlažné nalijeme na šlehačkový krém. Piškotový koláč s jablkovou želatinou necháme ztuhnout v chladu.

  5. Nakonec piškotový koláč s jablkovou želatinou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!