Piškotový koláč s jablkovou želatinou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 dl olej 4 ks vejce 5 dkg solamyl 1 dl voda 20 dkg cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 20 dkg polohrubá mouka krém 4 ks jablko 4 lžíce cukr krupice 2 lžíce cukr moučka 0.5 l želatina 1 lžíce mletá skořice 0 l zakysaná smetana 0.5 l smetana ke šlehání náplň 20 dkg meruňková zavařenina
Postup Piškotový koláč s jablkovou želatinou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vodu, olej, oba cukry a žloutky vyšleháme do pěny. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamyl a sníh ze 4 bílků. Těsto nalijeme na kulaté dortové formy. Piškotové těsto pečeme při 180 °C asi 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Vychladlý korpus podélně rozkrojíme, potřeme zavařeninou a znovu spojíme.
Připravíme si krém. Smetanu vyšleháme se ztužovači a pak smícháme se zakysanou smetanou. Krémem potřeme celý dort.
Nastrouhaná jablka pocukrujeme moučkovým cukrem a skořicí, přilijeme 1/2 l želatiny se 4 lžícemi cukru, promícháme a vlažné nalijeme na šlehačkový krém. Piškotový koláč s jablkovou želatinou necháme ztuhnout v chladu.
Nakonec piškotový koláč s jablkovou želatinou nakrájíme a můžeme podávat.